
Dostępność
Wysyłka w
Ocena
Nowość

Ciasto di Siena Nero

Ciasto robione według XIII wiecznej toskańskiej receptury
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 3 dni
Cwibak Śląski 200g

Cwibak Śląski to nasza wersja znanych na całym świecie ciasteczek do kawy i wina - canttucini. Przed II wojną światową na Śląsku produkowano w wielu ciastkarniach Cwibak, wielu ludzi myśli że Cwibak to tylko sucharki ale to błąd, który wynika z tego, ze po wojnie zaprzestano produkcji tych wykwintnych ciasteczek dlatego bo nie było dobrej jakości półproduktów takich jak migdały, skórka pomarańczowa. Nazwa Cwibak pochodzi z języka niemieckiego i oznacza dwa razy pieczony bo właśnie tak są pieczone nasze Cwibaki. Idealnie pasują do espresso bądź do dobrego wina - wystarczy zanurzyć je na chwile w kawie albo winie i stają się delikatne, wręcz rozpływające się w ustach. Skład: Mąka pszenna, cukier, masło, jaja, migdały, skórka pomarańczy, likier Cointreau,laska wanilii, soda
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni