
Cwibak Śląski 200g
Opis
Cwibak Śląski - można śmiało powiedzieć, że to śląska odmiana słynnych włoskich ciasteczek Cantuccini. Cwibaki były wytwarzane u nas od początku XX wieku a może i wcześniej - moda na nie dotarla z Austrii a tam zapewne z Włoch. Dziś na Śląsku gdy ktoś pyta o cwibak najczęściej ma na myśli sucharki ale kiedyś dotyczyło to również tych wyśmienitych ciasteczek.
Słowo cwibak pochodzi od niemieckiego Zwieback, a to znowu jest skrótem od określenia zwei (dwa) i backen (piec jako czynność) czyli dwa razy pieczony (zweimal gebacken). Do kawy, do wina albo po prostu do chrupania - nie ma czegoś lepszego! Nasze Cwibaki produkujemy używając swojskiego masła i jaj, pięknej mięsistej skórki pomarańczowej i calych migdałów a słodycz pochodzi z cukru trzcinowego.Skład: Mąka pszenna, cukier trzcinowy, masło, jaja, migdały, skórka pomarańczy,laska wanilii, soda
alergeny: migdały, jaja, mąka pszenna
waga: 200g
Ważne - kupując ten produkt wiesz, że nie ryzykujesz bo nie używamy:
- oleju palmowego
- konserwantów i sztucznych barwników
- GMO
- syropów słodzących