
Cwibak Śląski 200g
Opis
Cwibak Śląski -można śmiało powiedzieć, że to śląska odmiana słynnych włoskich ciasteczek Cantuccini.
Cwibaki były wytwarzane u nas od początku XX wieku a może i wcześniej - moda na nie dotarła z Austrii. Dziś na Śląsku gdy ktoś pyta o cwibak najczyściej ma na myśli sucharki ale kiedyś dotyczyło to również tych wyśmienitych ciasteczek. Słowo cwibak pochodzi z niemieckiego Zwieback. Jest skrótem od określenia zwei (dwa) i backen (piec jako czynność) czyli dwa razy pieczony (zweimal gebacken). Tradycyjnie je się go zamaczając w kawie albo w deserowym winie.
Składniki: mąka pszenna, cukier trzcinowy, skórka pomarańczy, migdały, jaja, masło, soda, sól himalajska, soda, wanilia.
Informacje dla alergików: produkt zawiera migdały, mąkę pszenną,
jaja kurze, masło.
Przechowywać w suchym chłodnym miejscu
Wartości odżywcze w 100g: 406.2 kcal Tłuszcz: 18.4 g Kwasy
tłuszczowe nasycone: 2.9 g Węglowodany: 52.2 g
Błonnik: 4.4 g Białko: 10.4 g
Masa netto: 200g
Ważne - kupując nasze produkty wiesz, że nie ryzykujesz bo nie używamy:
- dodatków zwierzęcych
- oleju palmowego
- konserwantów i sztucznych barwników
- GMO
- syropów słodzących