

W naszej manufakturze czerpiemy inspiracje z ruchu Slow Food, to organizacja powstała we Włoszech, która przeciwstawia się globalnej unifkacji żywności, zachęca by wrócić do tradycyjnych metod produkowania regionalnych potraw i przysmaków. Nie tylko idee Slow Foodu są dla nas ważne - również bardzo istotna jest dla nas ekologia. Warto również wspomnieć o tym, że wszystkie nasze słodkości spełniają kryteria żywności vegańskiej - w naszej produkcji nie używamy żadnych zwierzęcych dodatków. Czekolada jakiej używamy w produkcji ma certyfikat koszerności i nie ma dodatku mleka. To w jaki sposób podchodzimy do naszej produkcji nawiązuje też do najlepszych śląskich tradycji pracy rzemieślniczej jaka od pokoleń ma miejsce w małych rodzinnych firmach. Stąd nasze hasło reklamowe: " Tradycje rodzinne bywają różne - nasza jest słodka od 1917 roku ".
Słodkości które proponujemy powstały na bazie przedwojennych rodzinnych receptur połączonych często z zupełnie nowymi trendami w czekoladowej "modzie". Nie brak nam kreatywności i nowych pomysłów, dlatego wszystkie receptury powstały w naszej manufakturze, nie interesuje nas kopiowanie już istniejących produktów. Wychodzimy z założenia, że nasza praca z czekoladą ma w sobie coś ze sztuki - a ta prawdziwa sztuka jest niepowtarzalna - opiera się na kreatywności i natchnieniu, nie na powielaniu pracy i dorobku innych.To nie puste deklaracje na potrzeby marketingu, każdy nasz produkt od początku do końca jest wykonany ręcznie bez udziału przemysłowych metod.
Pakowanie gotowych czekoladek to również ręczna praca - Takie podjeście do opakowania i jakości zostało docenione nie tylko przez klientów - nasze pudełko na trufle zostało nagrodzone jako " Perła wśród opakowań 2010 " w ogólnopolskim konkursie na najpiękniejsze polskie opakowanie "Art of Packaging" w kategorii " Smak ". To potwierdziło nasze przekonanie, że łączenie tradycji z nowymi trendami i pomysłami jest dobrą drogą. Zapraszamy do e-sklepu i życzymy smacznych wrażeń.