Ciasto di Siena Nero
Opis
Jak się zapewne domyślacie Ciasto di Sienna Nero pochodzi z Toskanii, kiedyś jadło się go głownie w okresie świątecznym ale było tak pyszne, że trudno było go sobie odmówić w normalnym czasie, dlatego z czasem stało się w pewnym sensie wizytówką Toskanii. We Włoszech ciasto nazywa się Panforte. Ciasto które my pieczemy, bazując na toskańskiej średniowiecznej recepturze nazywa się - Ciasto di Siena Nero. Znajdziecie w nim wszystko co kojarzy się ze świętami - skórkę pomarańczy, figi, daktyle, orzechy laskowe, orzechy włoskie, migdały, prawdziwą wanilię, kardamon, cynamon, imbir, czarny pieprz i na dokładkę bardzo dużo wyśmienitej czekolady 72%. Ciasto pasuje idealnie do dobrego wina, koniaku i oczywiście do porządnego włoskiego espresso.
Alergeny : Mąka pszenna, migdały, orzechy włoskie, orzechy laskowe
Waga produktu netto: 200 gram
Ważne - kupując nasze produkty wiesz, że nie ryzykujesz bo nie używamy:
- dodatków zwierzęcych
- oleju palmowego
- konserwantów i sztucznych barwników
- GMO
- syropów słodzących