
Śliwki w czekoladzie z marcepanem
Opis
Historia naszej śliwki warta jest poznania. Kiedyś na rodzinnym spotkaniu mój wujek Józef opowiadał o najlepszych słodyczach jakie produkował jego ojciec - najbardziej utkwiła mi opowieść o śliwce z marcepanem, wujek opowiadał pełen emocji i wspomnień. Postanowiłem tą rodzinną recepturę przywrócić do życia i tak powstała śliwka pełna rumu i głębokiego smaku marcepanu otoczonego wytrawną czekoladą. Produkcja niestety wymaga cierpliwości bo jeden cykl produkcyjny trwa około 3 tyg.
Składniki: Marcepan (migdały, cukier), śliwki, czekolada min.7o%, alkohol (wódka)
Informacje dla alergików: produkt zawiera migdały
Przechowywać w suchym chłodnym miejscu
Wartości odżywcze na 100g:
Kcal - 412 w tym: białko- 3,15g tłuszcze- 12,16g
węglowodany-71,63 błonnik 1,3
Masa netto: 100 gram