
Śląska Moczka
Opis
Moczka to tradycyjny śląski deser. Bez tego wyjątkowego deseru nie ma Świąt na Śląsku. Historia moczki jest chyba tak stara jak historia piernika, z którego powstaje ten regionalny specjał. Moczka zawiera najlepsze składniki - owoce, orzechy, przyprawy korzenne i oczywiście słynny śląski piernik.
Nasza moczka reprezentowała śląskie przysmaki w Dubaju na EXPO 2020 i zajęła w tym roku pierwsze miejsce w konkursie na śląski produkt regionalny.
Informacje o alergenach: Produkt zawiera orzechy laskowe, migdały, mąkę pszenną, jajka
Skład: piernik na moczkę (mąka żytnia, mąka pszenna, cukier, glukoza, karmel, jajka, amoniak, goździki, cynamon, imbir,), wiśnie, śliwki, agrest, brzoskwinie, truskawki, orzechy laskowe, migdały
Wartości odżywcze w 100g - kcal: 158,3 tłuszcz: 7,34g węglowodany: 19,36g białko: 2,71g