
Bombony Śląskie z marcepanem i nugatem
Opis
Na Śląsku od wielu pokoleń spotykały się i przenikały kulinarne tradycje z różnych krajów. Gdy wymówisz słowo - bombon,
zostaniesz zrozumiany nie tylko na Śląsku ale w Austrii, Czechach, Niemczech. To słowo wszędzie oznacza to samo - wyjątkowego cukierka. Tworząc nasze bombony nawiązujemy do najlepszych rzemieślniczych tradycji europejskich. Do produkcji używamy aromatycznego marcepanu i nugatu z Lubeki. Co ważne
całość produkcji wykonywana jest w 100% ręcznie.
Składniki: marcepan (migdały, cukier), Czekolada 70% (miazga kakaowa min. 70%, masło kakaowe, cukier, lecytyna sojowa, ekstrakt wanilii), nugat (orzech laskowy, czekolada), prażone migdały.
Wartości odżywcze na 100g: 510 kcal. tłuszcze 30,00g
w tym kwasy nasycone 15.00g węglowodany 42,00g
w tym błonnik 7,00g, białko 12,00g, sól 0,06g
Informacje dla alergików: produkt zawiera migdały i orzechy laskowe
Przechowywać w chłodnym i suchym pomieszczeniu
Masa netto: 100g
Kaśka
Przepyszne dawno nie jadłam tak pysznej słodkości na pewno wrócę do smaku tej trufli
Zuza
Dostałam w zamian za śliwki w czekoladzie, których najwyraźniej zabrakło ;) i wcale nie żałuję, bo bombony są przepyszne! Miłośnicy marcepanu na pewno je pokochają, do tego ten nugat w środku, no i zewnętrzna warstwa czekolady - to wszystko pasuje do siebie idealnie. Jedyna wada to mała ilość w opakowaniu, z trudem się powstrzymałam, żeby nie zjeść ich w jeden dzień :D