
Czekolada Leona ze śląskim piernikiem
Opis
Nasza czekolada jest inna - tak mówią Ci co ją kosztowali. Są zaskoczeni jej aromatem,strukturą i powierzchnią. Wytrawna belgijska czekolada 72% jest połączona z prażonymi migdałami i tartą skórka pomarańczy obustronnie wykończona jest naszym rodzinnym korzennym piernikiem. Z tego piernika powstaje przysmak zwany potocznie " Moczką" jego obecność w czekoladzie to zupełnie nowe zastosowanie. Stąd też nazwa naszej czekolady na cześć mojego stryja Leona - który zasłynął z produkcji doskonałych pierników i oczywiście dzięki niemu mamy dziś Słodką Manufakture Leona. Czekolada jest robiona ręcznie bez użycia form - tniemy ją na prostokąty albo kwadraty i sprzedajemy według wagi - średnio jedna tabliczka waży około 70 - 100 gram. Cena jest podana za 100 gram.
Alergeny: mąka pszenna, migdały