Śląskie Trufle z płatkami róży w prażonych migdałach
Opis
Śląskie trufle z płatkami róży - Trufle to nie tylko najdroższe i najbardziej aromatyczne grzyby na świecie, ale i najbardziej wyszukane czekoladki. Tworzy się je z najwyższej jakości ingrediencji, potem ręcznie nadaje się im niepowtarzalny kształt i fakture. Wyjątkowy smak trufli bierze się z tradycyjnej ręcznej produkcji i z umiejętnie skomponowanych składników. Do ich produkcji używamy najwyżej cenionych składników takich jak: marcepanu pistacjowego, płatków polskiej róży, belgijskiej 73 % czekolady i prażonych płatków migdałów hiszpańskich. Trudno oddać w słowach smak naszych czekoladek - z jednej strony słodycz aromatycznych płatków róży i marcepanu z drugiej strony tą słodycz łamie bardzo wytrawny smak 73% belgijskiej czekolady, trzeba skosztować by zrozumieć wyjątkowość naszych trufli. Róża jest od wieków związana ze Śląskiem - prawie w każdym ogródku jest zawsze kilka gatunków róż. W herbach śląskich miast również częstym motywem jest róża. Herb naszego miasta to pół róży i pół orła.
Waga produktu netto: 100 gram
Alergeny: migdały